Toegang en beveiliging

De volgende link brengt u rechtstreeks naar het Belgisch gedeelte van het Europees Register:
   https://unionregistry.ec.europa.eu/euregistry/BE/index.xhtml

!!! Gelieve GEEN URID te maken indien U reeds toegang heeft (gehad) tot dit of een ander Europees register! Gelieve ons eerst telefonisch (+32 (0) 2 524 95 44) te contacteren !!!

Toegang tot het register via EU Login

Ter beveiliging van het EU-register wordt de authenticatieservice van de Europese Commissie, EU Login, gebruikt. U dient zich dan ook bij deze dienst te registreren alvorens u toegang tot het EU-register heeft.

Om als gebruiker toegang te hebben in het EU-register dient u drie stappen te ondernemen:

Meldt u aan in het Belgisch gedeelte van het EU-register via https://unionregistry.ec.europa.eu/euregistry/BE/index.xhtml

Kies in het linker menu voor Nieuwe gebruiker en klik vervolgens op <Registreren bij EU Login>, u wordt automatisch naar de website van EU Login doorverwezen.

Registreer uzelf bij EU Login door uw persoonsgegevens op deze pagina te vervolledigen, de tekens van de afbeelding over te typen, de privacyverklaring te accepteren en door op <Account aanmaken> te klikken.

EU Login gebruikt uw emailadres als identificator en om uw wachtwoord te initialiseren.
Gebruik dus zeker geen generiek emailadres bij het aanmaken van uw EU Login-account!

U krijgt vervolgens een email met daarin een hyperlink van EU Login doorgestuurd (via het emailadres automated-notifications@nomail.ec.europa.eu). Klik op deze link om uw wachtwoord in te stellen (let wel, de hyperlink is slechts een beperkte tijd geldig!).

Wanneer dit gelukt is, kies dan voor aanmelden. Check uw email adres, vul vervolgens uw wachtwoord in (2 keer) en klik nogmaals op <Aanmelden!>.

Blijf aangemeld in EU Login en doorloop nu ook de volgende stappen.

Voor de duidelijkheid hebben we hieronder de indicaties [PC] en [MA] toegevoegd, naargelang de acties op uw computer, dan wel op uw mobiel apparaat, moeten uitgevoerd worden.

 1. [MA] Download en installeer de EU Login Mobile App voor uw mobiel apparaat:
  • Meer details over de compatibiliteit van de EU Login Mobile App met uw apparaat kunt u via de respectievelijke URLs hierboven terugvinden.
  • Houd er rekening mee dat de EU Login Mobile App enkel via de Google Play Store en de Apple App Store gedownload kan worden en dat deze app bijgevolg niet beschikbaar is voor recente Huawei apparaten.
  • Belangrijk voor iPhone: op uw iPhone moeten meldingen van de EU Login Mobile App toegestaan zijn alvorens verder te gaan ; zie ook hieronder...
 2. [PC] Als u stap "1. Een EU Login-account (EU Login-gebruikersnaam) aanmaken" zou overgeslagen hebben, meldt u dan eerst aan op EU Login: https://webgate.ec.europa.eu/cas
 3. [PC] Ga met uw muis op het tandwielicoon naast uw naam staan en klik op Mijn account.
 4. [PC] Klik op Mijn mobiele apparaten beheren.
 5. [PC] Klik op Mobiel apparaat koppelen.
  • Indien u al een andere twee-factor-authenticatiemethode (bv. GSM/SMS authenticatie) in EU Login gebruikte, zult u zich hiermee eerst moeten authentificeren alvorens te kunnen doorgaan.
 6. [PC] Geef een naam aan uw apparaat en stel een PIN code naar keuze in ; voeg de PIN code een tweede keer in om deze te bevestigen (en typefouten te vermijden). Klik Indienen om te bevestigen.
 7. [PC] EU Login zal nu een QR code tonen die u moet scannen. [MA] Open hiertoe de EU Login Mobile App op uw mobiel apparaat en klik op Registreren.
  • Omwille van veiligheidsredenen zal deze optie niet beschikbaar zijn indien u geen afdoende beveiliging (PIN code, ontgrendelpatroon, vingerafdruk of gezichtsherkenning,...)op uw mobiel apparaat hebt ingesteld.
 8. [MA] Klik nu op Doorgaan en scan de QR code die in EU Login getoond wordt met de EU Login Mobile App.
 9. [MA] Voer de eerder aangemaakte PIN code (zie stap 6) in de EU Login Mobile App in.
 10. [MA] U krijgt nu een melding op uw mobiel apparaat om dit apparaat te registreren. Klik op deze melding om de registratie te bevestigen. Uw mobiel apparaat is vanaf nu aan uw EU Login-account gekoppeld.
 1. [PC] Ga naar de website van het register, https://unionregistry.ec.europa.eu/euregistry/BE/index.xhtml, en klik op Bestaande gebruiker.
 2. [PC] Geef uw EU login passwoord in en kies voor EU Login-app met QR-code als authenticatiemethode.
 3. [MA] Scan de QR code, getoond op uw [PC], met de EU Login Mobile App [MA] en voer de gegenereerde code in [PC] ; klik vervolgens op Aanmelden [PC].
 4. [PC] Na een succesvolle aanmelding via EU Login, wordt u teruggebracht naar het register, waar u nu in het linker menu de keuzemogelijkheid "Persoonsgegevens invullen" heeft. Volg deze link en vul uw persoonsgegevens in. Kies voor <Volgende>, verifieer de ingevoerde gegevens en klik vervolgens op <Bevestigen>.
U krijgt nu een boodschap te zien met daarin uw “Unique Registry IDentifier”, kortweg uw URID. NOTEER DEZE URID ZORGVULDIG! Dit is immers uw persoonsidentificator in het register en u dient deze op te geven wanneer u gemachtigde vertegenwoordiger van een rekening wenst te worden.

Bij elke aanvraag tot aanduiding van een nieuwe gemachtigde vertegenwoordiger, bv. bij de opening van een rekening, of de vervanging van een bestaande vertegenwoordiger, moet de URID opgegeven worden.

In het geval van de opening van een rekening, dient de aanvrager dus over de URID van elke nieuwe gemachtigde vertegenwoordiger te beschikken alvorens de aanvraag kan ingediend worden!

Indien u reeds een EU Login-gebruikersnaam heeft, kunt u deze uiteraard gebruiken, u dient dan enkel nog stappen "2. Installeer de EU Login Mobile App voor uw mobiel apparaat" en "3. Uw persoonsgegevens invullen in het register en uw URID aanmaken" te doorlopen.
Indien u niet over een compatibel mobiel apparaat beschikt, dan kunt u momenteel nog uw GSM gebruiken voor uw toegang tot het register. Het is echter voorzien dat vanaf 2022 alle gebruikers de EU Login Mobile App zullen moeten gebruiken om zich aan te melden in het register en om transacties te ondertekenen. Stuur gerust een e-mail naar helpdesk@climateregistry.be (vergeet niet uw dossiernummer te vermelden in het onderwerp van uw e-mail) indien u de - aflopende - procedure voor authenticatie met GSM wenst te krijgen.

Problemen bij het aanmelden in het register

Lees hier meer omtrent problemen bij het aanmelden in het register...

Belangrijke beveiligingsinformatie

Lees hier meer belangrijke beveiligingsinformatie...

 

[Keer terug naar de bovenkant van deze pagina]