Toegang en beveiliging

De volgende link brengt u rechtstreeks naar het Belgisch gedeelte van het Europees Register:
   https://unionregistry.ec.europa.eu/euregistry/BE/index.xhtml

!!! Gelieve GEEN URID te maken indien U reeds toegang heeft (gehad) tot dit of een ander Europees register! Gelieve ons eerst telefonisch (+32 (0) 2 524 95 44) te contacteren !!!

Toegang tot het register via EU Login

Ter beveiliging van het EU-register wordt de authenticatieservice van de Europese Commissie, EU Login, gebruikt. U dient zich dan ook bij deze dienst te registreren alvorens u toegang tot het EU-register heeft.

Om als gebruiker toegang te hebben in het EU-register dient u drie stappen te ondernemen:

 1. Meldt u aan in het Belgisch gedeelte van het EU-register via https://unionregistry.ec.europa.eu/euregistry/BE/index.xhtml

  Kies in het linker menu voor Nieuwe gebruiker en klik vervolgens op <Registreren bij EU Login>, u wordt automatisch naar de website van EU Login doorverwezen.

  Registreer uzelf bij EU Login door uw persoonsgegevens op deze pagina te vervolledigen, de tekens van de afbeelding over te typen, de privacyverklaring te accepteren en door op <Account aanmaken> te klikken.

  EU Login gebruikt uw emailadres als identificator en om uw wachtwoord te initialiseren.
  Gebruik dus zeker geen generiek emailadres bij het aanmaken van uw EU Login-account!

  U krijgt vervolgens een email met daarin een hyperlink van EU Login doorgestuurd (via het emailadres automated-notifications@nomail.ec.europa.eu). Klik op deze link om uw wachtwoord in te stellen (let wel, de hyperlink is slechts een beperkte tijd geldig!).

  Wanneer dit gelukt is, kies dan voor aanmelden. Check uw email adres, vul vervolgens uw wachtwoord in (2 keer) en klik nogmaals op <Aanmelden!>.

  Blijf aangemeld in EU Login en doorloop nu ook de volgende stappen.

 2. Indien u zich nog niet bij EU Login aangemeld heeft, ga dan via https://webgate.ec.europa.eu/cas/ naar EU Login en meld u aan.

  Indien u nog geen EU Login-gebruikersnaam aangemaakt heeft, doorloop dan eerst de stappen beschreven in de vorige sectie.

  In de menubalk bovenaan kiest u voor Mijn account en in de volgende pagina klikt u op "Mijn mobiele telefoonnummers". Kies vervolgens "Mobiel nummer toevoegen", vul uw mobiel telefoonnummer (GSM-nummer) in het correcte formaat (dus met land code, bv. +32 474 11 22 33) in en klik op <Toevoegen>.

  U ontvangt nu van EU Login een controlecode per SMS op het ingegeven GSM-nummer. Vul deze controlecode in en klik op <Bevestigen> om de toevoeging van het GSM-nummer aan uw EU Login-gebruikersnaam te bevestigen.

 3. Surf naar de website van het register (https://unionregistry.ec.europa.eu/euregistry/BE/index.xhtml en kies in het linker menu voor Bestaande gebruiker om u aan te melden. Het register stuurt u door naar EU Login. Na verificatie van het weergegeven email adres dient u dan zich aan te melden met uw wachtwoord en GSM-nummer (eerste step) en met de SMS challenge die u op uw GSM ontvangt (tweede step).

  Na een succesvolle aanmelding via EU Login, wordt u teruggebracht naar het register, waar u nu in het linker menu de keuzemogelijkheid "Persoonsgegevens invullen" heeft. Volg deze link en vul uw persoonsgegevens in. Kies voor <Volgende>, verifieer de ingevoerde gegevens en klik vervolgens op <Bevestigen>.

  U krijgt nu een boodschap te zien met daarin uw “Unique Registry IDentifier”, kortweg uw URID. NOTEER DEZE URID ZORGVULDIG! Dit is immers uw persoonsidentificator in het register en u dient deze op te geven wanneer u gemachtigde vertegenwoordiger van een rekening wenst te worden.

  Bij elke aanvraag tot aanduiding van een nieuwe gemachtigde of bijkomende gemachtigde vertegenwoordiger, bv. bij de opening van een rekening, of de vervanging van een bestaande vertegenwoordiger, moet de URID opgegeven worden. In het geval van de opening van een rekening, dient de aanvrager dus over de URID van elke nieuwe gemachtigde vertegenwoordiger te beschikken alvorens de aanvraag kan ingediend worden!

Indien u reeds een EU Login-gebruikersnaam heeft, kunt u deze uiteraard gebruiken, u dient dan enkel nog stappen 2 en 3 te doorlopen.

Problemen bij het aanmelden in het register

Lees hier meer omtrent problemen bij het aanmelden in het register...

Belangrijke beveiligingsinformatie

Lees hier meer belangrijke beveiligingsinformatie...