Problemen bij het aanmelden

!!! Maak GEEN NIEUWE EU LOGIN indien U zich niet kunt aanmelden in EU Login of in het register! Contacteer de helpdesk telefonisch: +32 (0) 2 524 95 44 !!!

Het aanmelden in het EU-register (UR) verloopt via de authenticatieservice van de Europese Commissie (EU Login). Indien u problemen ondervindt bij het aanmelden in het UR is dit dus misschien te wijten aan de onbeschikbaarheid van EU Login of van het EU-register zelf.

Af en toe kan het gebeuren dat het register onbeschikbaar is omwille van onderhoud of andere technische redenen. De Europese Commissie zal deze onbeschikbaarheden zo goed mogelijk op voorhand trachten mee te delen. Wij zullen deze berichten van de EC dan ook overnemen op de home pagina van het register. Het is echter niet uitgesloten dat EU Login of het register zelf voor een korte tijd onbeschikbaar zijn. Deze nood-updates of technische problemen zullen normaal gezien vrij snel opgelost worden. In dergelijke gevallen volstaat het dus om u even later nogmaals te proberen aanmelden.

Als u problemen ondervindt bij het inloggen wanneer u denkt dat uw inloggegevens correct zijn, sluit dan eerst elk browservenster. Probeer vervolgens opnieuw in te loggen met een andere browser. Als het toch niet lukt, klik hier om een e-mail te sturen naar de helpdesk voor assistentie..

U kunt uw persoonlijk EU Login-wachtwoord opnieuw instellen via de EU Login-website https://webgate.ec.europa.eu/cas/ door op de link "Wachtwoord vergeten?" te klikken in het aanmeldingsscherm (onder het veld "Wachtwoord").

Nadat u uw EU Login-emailadres gecontroleerd hebt en nadat u de controlekarakters op het scherm ingevoerd hebt, klikt u op de knop "WACHTWOORD AANVRAGEN". Vervolgens zult u via email een link toegestuurd krijgen naar een EU Login-webpagina waar u een nieuw wachtwoord kunt instellen.

In het geval dat u uw emailadres gewijzigd hebt en dat uw nieuwe emailadres nog niet in EU Login geregistreerd is, zal de email met de link voor een nieuw wachtwoord naar uw oude emailadres verstuurd worden. Indien u niet langer toegang tot uw oude emailadres hebt, belt u best de helpdesk van het register op het nummer +32 (0) 524 95 44.
Als je je GSM bent kwijtgeraakt of als hij is gestolen, moet je dit apparaat onmiddellijk uit de EU Login verwijderen!

--> Ga rechtstreeks naar de EU Login-website https://webgate.ec.europa.eu/cas/.

--> Je krijgt het verbindingsscherm te zien. Controleer uw e-mailadres, voer uw wachtwoord, choose "Wachtwoord" als Authenticatiemethode en klik op Aanmelden.

--> Je bent nu verbonden met EU Login. Beweeg uw cursor over het pictogram (wiel) rechtsboven en klik op Mijn account.

--> Klik daarna op Mijn mobiele apparaten beheren, kies Mijn mobiel apparaat verwijderen en volg de instructies op het scherm ...

Het register accepteert slechts één enkel GSM voor het aanmelden. Als u het apparaat wilt wijzigen, volgt u de twee procedures die worden beschreven onder BEHEER UW GEBRUIKERSGEGEVENS.
Zorg er steeds voor dat u ook een geldig EU Login GSM-nummer ingevoerd heeft. GSM/SMS-authenticatie zou immers tijdelijk gebruikt kunnen worden als backupoplossing indien de authenticatiemethode met de mobiele apparaten uitzonderlijk onbeschikbaar is.
Als u uw e-mailadres wilt wijzigen, volgt u de twee procedures die worden beschreven onder BEHEER UW GEBRUIKERSGEGEVENS.
Indien u uw EU Login-wachtwoord vergeten bent en u hebt geen toegang meer tot uw oude mailadres, bel u best de helpdesk van het register op het nummer +32 (0) 524 95 44.
Als u uw GSM-nummer wilt wijzigen, volgt u de twee procedures die worden beschreven onder BEHEER UW GEBRUIKERSGEGEVENS.

Uw EU Login-gebruiker wordt automatisch geblokkeerd gedurende 15 minuten wanneer er te veel aanmeldingspogingen waren met een onjuist wachtwoord.

Indien u deze onjuiste wachtwoorden zelf niet ingegeven hebt, kan het zijn dat iemand uw wachtwoord probeert te raden of dat een andere gebruiker zijn gebruikersnaam verkeerd ingevoerd heeft (en dus foutief uw gebruikersnaam gebruikte). Contacteer in dit geval onmiddellijk telefonisch de helpdesk op het nummer +32 (0) 524 95 44!

 

[Keer terug naar de bovenkant van deze pagina]