Transacties & emissie-eenheden

Gemachtigde vertegenwoordigers (AR) van gebruikersrekeningen met rol 2 of 4 (AR met het recht om processen te initiëren) kunnen transacties van eenheden vanaf hun rekeningen initiëren - en soms zelfstandig uitvoeren - via de interface van het register door naar de betreffende rekening te gaan via het menu "Rekeningen" en door vervolgens op het saldo van deze rekening te klikken.

Afhankelijk van de type(s) eenheden in de transactie en de configuratie van de rekening, kan bevestiging door een AR met het recht om processen te bevestigen (rol 3 of 4) nodig zijn en kunnen er bepaalde vertragingen (vast tijdsvenster voor overdrachten - werkuren, vaste uitvoeringstijd, toevoeging aan TAL na 4 werkdagen) van toepassing zijn.

Klik op de links hieronder voor meer informatie over...

De transactieregels zijn licht verschillend voor persoonstegoedrekeningen in het Belgische Kyoto-register (KP-PHA). Dit zijn rekeningen waarvan het rekeningnummer start met BE-121-... (in tegenstelling tot rekeningen in de EU-ETS waarvan het nummer start met EU-100-...). De persoonstegoedrekeningen in het Belgische Kyoto-register volgen nog de vorige transactieregels.

Klik op de link hieronder voor meer info omtrent de specifieke transactieregels voor persoonstegoedrekeningen in het Belgische Kyoto-register (BE-121-...).

 

[Keer terug naar de bovenkant van deze pagina]